Bartosz Szymczak

Chef


Urodziłem się w Gdyni i całym moim światem jest gastronomia. Przez kilka lat pracowałem w Londynie. Gotowałem w Bleeding Heart, Arbutus 1*, The Cow.

Najpiękniejszym momentem w mojej karierze był pierwszy dzień w pracy z Tomem Aikensem. Doświadczenie w jego kuchni (Tom Aikens) to była jedna z najlepszych lekcji życia. Dzięki tej znajomości odkryłem w sobie miłość do jedzenia i produktu. Tom pokazał mi czym jest perfekcja.

Kolejnym przystankiem w mojej karierze był Typing Room Lee Westcotta. Przez 2 lata zdobywałem tam doświadczenie jako sous-chef, pomagałem otwierać to miejsce.

Kiedy mój kolega James Sharman, gotujący wcześniej w Nomie, zaproponował mi otwarcie w Hong Kongu pop-upowej restauracji, nie wahałem się ani chwili. I tak wspólnie ze znajomymi z doświadczeniem w najlepszych miejscach na świecie stworzyliśmy projekt One Star House Party.

W kuchni nie uznaję skrótów. Za każdym razem gotuję dla jednego, konkretnego gościa. Każdemu daniu oddaję się w 100%. Z Rozbart 20 związany jestem od 2016 roku.


powrót…